Vi har i samarbete med Skåne Stadsmissions klimatsmarta varumärke Remake tagit fram en cirkulär
kollektion där olika tyger och knappar har fått nytt liv i form av unika väskor, necessärer, smycken och håraccessoarer i härliga mönster och färger.
Remake
är satsning där äldre tyger som skänkts till Skåne Stadsmission tas vara på och får nytt liv genom arbetsträning av människor i utsatthet. Det gedigna hantverket som Remake besitter förs vidare genom arbetsträning. Genom praktik och arbetsträning ges människor som står långt ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att växa och ta sig ut i arbetslivet.  Genom att stötta människor som behöver hjälp med, att i sin egen takt, komma ut arbetsmarknaden och samtidigt återvinna resurskrävande material som tyg, uppnås en lyckad kombination som vi är stolta över att vara en del av! Remake-kollektionen har tagits fram i nära samarbete med Ava Hanning på Skåne Stadsmission. 
I en intervju med Ava så berättar hon om samarbetet och arbetet bakom kollektionen.

"Alla textilprodukter har vi gjort av tyger som vi fått från en man vars hustru var textilkonstnär. När han sorterade ut hennes tyglager valde han att skänka det till Skåne Stadsmission så det skulle komma till nytta. Det är vi väldigt glada för”, berättar Ava Hanning.
”Vi har tagit fram scrunchies, necessärer, väskor och hårband i textil. Sedan har vi gjort armband med knappar i olika varianter. Det var spännande att hitta ett sätt att göra armband av sådant vi fått skänkt. Det är knappar, resår, garn och broderitråd. Vi har hela tiden jobbat med att armbanden ska kännas unika, men första tanken ska inte vara att det är knappar, utan bara fina armband. Halsbanden har vi virkat av garn och gjort hängen av knappar.”


Vi har i
samarbete med Skåne Stadsmissions klimatsmarta varumärke Remake tagit fram en cirkulär
kollektion där olika tyger och knappar har fått nytt liv i form av unika väskor, necessärer, smycken och håraccessoarer i härliga mönster och färger. 


Remake är satsning där äldre tyger som skänkts till Skåne Stadsmission tas vara på och får nytt liv genom arbetsträning av människor i utsatthet. Det gedigna hantverket som Remake besitter förs vidare genom arbetsträning. Genom praktik och arbetsträning ges människor som står långt ifrån arbetsmarknaden en möjlighet att växa och ta sig ut i arbetslivet.  Genom att stötta människor som behöver hjälp med, att i sin egen takt, komma ut arbetsmarknaden och samtidigt återvinna resurskrävande material som tyg, uppnås en lyckad kombination som vi är stolta över att vara en del av! 


När du köper en Remake-produkt är du med och bidrar till ett bättre klimat och ett socialt hållbart samhälleen riktig win-win!
 


Remake
-kollektionen har tagits fram i nära samarbete med Ava Hanning på Skåne Stadsmission.
 
I en intervju med Ava så berättar hon om samarbetet och arbetet bakom kollektionen.

"Alla textilprodukter har vi gjort av tyger som vi fått från en man vars hustru var textilkonstnär. När han sorterade ut hennes tyglager valde han att skänka det till Skåne Stadsmission så det skulle komma till nytta. Det är vi väldigt glada för”, berättar Ava Hanning.”Vi har tagit fram scrunchies, necessärer, väskor och hårband i textil. Sedan har vi gjort armband med knappar i olika varianter. Det var spännande att hitta ett sätt att göra armband av sådant vi fått skänkt. Det är knappar, resår, garn och broderitråd. Vi har hela tiden jobbat med att armbanden ska kännas unika, men första tanken ska inte vara att det är knappar, utan bara fina armband. Halsbanden har vi virkat av garn och gjort hängen av knappar.”
Logga in
Välj land
SWE NOR DEN FIN

Vårt lägsta pris 1-30 dagar innan prissänkning:

Priset är det lägsta priset för produkten 1-30 dagar före nuvarande prissänkningen, med undantag vid gradvisa sänkningar, då visas det lägsta priset 1-30 dagar före den första prissänkningen.